Rabu, 24 Jun 2009

ragam kwn2 ku di opis...

aida... melaram ngan baju baru nya.. dari atas smpi ke bwh.. sume baru.. kebetulan lak aritu (22.6.2009) besday nya yg ke 30 tahun..

yang ni lak.. kak tini.. aku sengaja snap pic ni.. dok tgk dia tonggeng2 ckp kat hp.. charges hp kat bwh meja aku.. org tgh bahagia ni.. x ingt dunia...

ni lak mak yong.. zu namanya.. cian dia.. pregnant 2nd baby around 2 month.. ari2 muntah... smpi da kurus je aku tgk.. mkn pun yg kering2 jek.. x berkuah.. pas mkn.. tdo..

Khamis, 11 Jun 2009

a new born...

hari ni hari yg sungguh gembira bagi aku dan family..
kehadiran org baru... pada jam 10.11 pagi hari khamis, seberat 3.2kg.. lahir la

NUR MADIHA SUFI BINTI MUSTAQIM


madiha selepas beberapa jam dilahirkan with umi & ayah

comelnya dia... pipi da mcm pipi aku ni hah... geram tgk... so, skrg aku da naik pangkat... "mamalong"...

tgk madiha.. terasa nk ada baby gak.. aritu aku ada suarakan kat mak ayah, nak amik anak angkat.. diorg x setuju... nak tggu anak aku.. xtau bila... sabo je la.. aida pun sama.. baby dia pun da umur 3 nak masuk 4 tahun...

NUR MADIHA SUFI

doa ku, moga menjadi anak yg solehah.. dengar cakap umi dan ayah..

Selasa, 9 Jun 2009

remote control car (RCC)

selepas gi wedding uma wan, abg azli asik col, bila nk dtg tgk dia men RCC... dia dpt masuk final... ya Allah lupa... aku bgtau dia smpi lewat skit.. gi umah kawen, x abis lagi ni.. hihihi

atas ajakan seorang abg laa.. aku turutkan.. tp xkan nk gi sorang2.. malu lah...
then, teringt si ikin.. dia mmg suka benda2 gini... apa lagi.. terus col abg.. tny kat mana locationnya.. abis bg direction kat ne.. kol 3 ptg aku bertolak dari umah... sib baik dlm mlk gak.. kalu luar mlk.. xde makna nk layan...

~ ikin da bomm ~
trek RCC ni terletak kat tepi highway nak ke tol ayer keroh.. bersebelahan dengan trek go-cart... kebetulan plak minggu cuti skola.. jem gile jln nya... tgk byk no plat keta luar.. smpi je.. aku tgk skit je pompuan yg ada... aduss.. camne ni.. sib baik abg perasan kan keta ikin... xle termanggu je..
1st time tgk.. mmg aku jatuh cinta.. tp kan dgn abg tu.. ngan game RCC ni.. tp.. xde pompuan yg men laa.. camne nk join.. abg ckp xpe.. kalu nk men suka2, pnjm je keta dia.. waahhh... bagus2.. aku suka..
tp x lama kitorg tgk.. sbb mee bandung kat muar dok panggil2... mmg da lama mengidam nk mkn mee bandung muar.. best gilee....
thx abg... new experience... kalu ada game, mmg kitorg dtg tgk lagi...

Isnin, 8 Jun 2009

wedding wan

7.6.2009.. wan kawen laa.. tahniah la dari kitorg sume.. (team IT Melaka)

~ bersama pasangan mempelai ~

dari budak yang dulu nakal giler.. kini da baik da... aku gembira sesangat... doa kami sume.. "semoga berkekalan ke akhir hayat...."

tp wan mmg sempoi la aritu.. sanggup layan kitorg ni.. walaupun dok tgh mkn beradap ngan family isterinya.. bila kitorg tegur, bole plak dia ckp.. "xpo.. kwn eden pun penting gak... (dia nya bahasa negori pekat gile)" terharu bila dgr dia ckp gitu... thx wan..

~ wif jun, qida dan umi ~

Sabtu, 6 Jun 2009

minggu yang memenatkan diri

satu demi satu meting terpaksa aku attend...
isnin ngan selasa aku kena ot... sebab nk uruskan form, col travel agent nk dptkan price tiket, bos nk ke tanzania, afrika selatan for attend the CPA bulan 9 ni..
pastu hari rabu lak, meting KSK bola jaring..bilik yg aku nk guna lak wat hal.. smpi2 je.. letrik xde.. terpaksa la tukar tmpt len.. sib baik diorg x kisah.. sblm mula meting, kena marah lak ngan pengerusi bola jaring... hampeh jee.. dia ingt aku nk ingt sume agaknya...sedih pun ada.. menitik sat air mata ni.. tau la dia bos kat opis.. tp xkan marah aku mcm aku ni staff dia lak.. apa laaa...
tu cite hari rabu...
khamis lak.. ju da col, nk celebrate besday kak t, kira nk wat suprise la.. malam tu.. blk lewat gakk.. kol 2 br smpi uma... adoii.. NGANTUKKK
mlm td.. jmpa lak abg rahmat.. da dia suh aku wat minit mesyuarat dia.. pastu... sbg ganjaran, dia nk belanja.. aku pun ajak kak noriham teman kan.. kakak yg aku bwk ni lak, nk mkn western.. emmm... tekak omputeh..
arini bersamaan 6.6.2009
sepatutnya cuti, sempena hari jadi SPB Yang Di-Pertuan Agong,
tapi aku di ofis.. menghabiskan kerja-kerja yang tertangguh.. xpe la.. inilah namanya pengorbanan...
malam ni ada meting KSK.. harap2 sumenya akan berjalan dengan lancar...
esok pagi gotong royong sukarelawan UMNO... ni yg bestt... dpt cuci mata... hihihihi

Rabu, 3 Jun 2009

bila yasmin da 1 tahun 5 bulan...

sayang-sayang si comel yasmin, anak dara mazelan dan junida,

melayan keletah dan juga bermain, kena marah, nangisnya.. tak sudah sudah

manjanya yasmin mencuit hati, bila di jaya jusco, semua orang dia sapa

kulit putih melepak tidak terperi, emm..tak tau la ikut sape? ibu or ayahnya...

uncle daus paling di takuti, pantang dengar 'hep' je terus lari,

ke mana lagi hendak di bawa hati, pada cik mas la dia manja kan diri....

pada ayah wan paling disukai, begitu juga dengan mama siti,

mula-mula je, yasmin buat tak reti, tapi sekarang, pantang dengar suara, terus dekati...

itulah NUR YASMIN HANI BINTI MAZELAN... buah hati kami semua... (cik mas, uncle daus, mama siti, ayah wan)

gelaknya.. langkah kakinya.. aksinya.. dari dia kecil, sampailah sekarang.. masih mencuit hati... muaahhhh...