Khamis, 26 Februari 2009

Melawan Kesepian.....

semalam aku balik je, bukak tv.. tgk ada cite spa Q.. lama gak x layan cite ni.. dok la tgk.. time part Qistina tgh sedih sbb anak dia marah kat dia.. pastu ada lak lagu ct kuar.. cam best lak senikata dia.. tu yg dok carik ni..

Apapun yang terjadi
Berjalanlah tanpa henti
Air mata tertahan
Waktu untuk dijatuhkan

Nanti kita kan tahu
Betapa bijaknya hidup
Sepahit apapun ini
Pelajaran yang berarti

Semoga kepergianmu
Tak akan merubah apapun
Semoga mampu kulawan
Kesepianku

Nanti kita kan tahu
Betapa bijaknya hidup
Sepahit apapun ini
Pelajaran yang berarti

Semoga kepergianmu
Tak akan merubah apapun
Semoga mampu kulawan
Kesepianku

Semoga kepergianmu
Tak akan merubah apapun
Semoga mampu kulawan
Kesepianku

Semoga kepergianmu
Tak akanSemoga mampu kulawan
Kesepianku

Apapun yang terjadi
Berjalanlah tanpa henti

treasure hunt pu3 2009... yg PANAS...

sblm program
pu3 dun wat treasure hunt.. kira bangga gak la.. sbb dlm 4 dun dlm bhgn, dun kitorang yg aktif dulu.. huhuhuhu.. penat rupanya jdk SU ni ekk.. terkejar2 sana sini.. da la 1st time kena wat permit.. kena marah lak ngan polis tu.. cehh... malu nye.. da la ramai org masa tu.. kan salah aku pun.. dia nk salinan sijil pertubuhan.. dlm politik ada sijil utk caw jek.. dun mana ada... apa laaa... terus aku col my sis.. suh dia rujuk ngan org atas.. byk songeh lak..
lagi 2 ari program br permit siap.. alhamdulillah..

22.2.2009, hari ahad..
kol 6pg aku da bangun.. pas solat, siap2 gi amik kak noriham.. ngan makanan.. terus gi japerun.. smpi2 jek.. da ramai yg dtg.. ceh.ingt aku yg terawal..
pendftrn ngan bg mkn.. pastu taklimat terakhir.. diorg dilepaskan kol 8.30pg.. cam seronok jek tgk diorg.. tp aku da jdk urusetia.. xleh nk main..
men kali ni x susah pun.. men kat jonker walk jek.. kira nk snap pic pun senang laa..

kol 12.30.. diorg da blk kat japerun... bg jwpn.. terus kira markah.. dah la jdk isu lak.. sape yg ada lelaki dlm 1 team.. kena tolak 2 markah.. sbb diorg ada bukti..
da syarat pengerusi aku suh wat gitu.. lelaki hanya sebagai driver jek.. xleh join tlg skali.. smpi da bertikam mulut.. aku x layan.. biar la pengerusi aku yg settle kan..
lastly.. kata putus dari majoriti... penyampaian hadiah la pulak..
bg aku.. treasure hunt kali ni.. memang PANAS laa.. selain cuaca yg aritu mmg PANAS... isu kena tolak markah pun ada gak lak disebut2 smpi la arini.. len kali jgn wat syarat gitu lagi la.. bdk2 lelaki yg men tu pun kalu diaorg join pun.. kan leh tlg sgt2 pun.. blom tentu menang.. betol x??? hahaha

Rabu, 25 Februari 2009

genap setahun pemergian... al-fatihah

Hari ini 25.2.2009, genap 1 tahun pemergian atuk kesayangan ku.. masih terbayang raut wajah nya dan tergiang giang suara nya..

aku masih ingt.. masa tu seminggu lepas bubar parlimen, aku lak sibuk setup laptop yg byk giler, install system, pastu cek bagai.. smpi x tido, x blk umah.. tdo opis jek.. pagi tu otw blk uma, mak col, suh blk cepat.. aku ckp otw la ni.. dia bgtau lagi.. atuk masuk hospital.. da berapa hari xde selera nk mkn.. aku pun ok la.. cadang pastu nk bwk la mak gi sana..

selang beberapa hari.. hidup aku bz.. sbb nk melayan pu3 bahagian aku yg x biasa pegang laptop ni.. yelah.. ada diorg ni.. mcm2 perangai.. pening laarr... blk jek.. mak dok cite keadaan atuk aku.. ishh. x sempat nk jenguk dia lagi kat hospital...

ada 1 pagi tu.. mak bgtau.. suh aku gi teman atuk aku.. sbb busu aku ada hal.. x dan nk teman... aku pun ok la.. sbb pg je.. kang tghari.. pakcik aku lak da dtg.. aku smpi jek.. tgk dia tgh tdo.. ok la.. aku ingt nk sggh opis jap.. gi opis x smpi 1 jam.. gi blk hosp.. tgk2 atuk aku da bangun.. wayar yg selirat da terbarai.. adusss... sedih aku tgk.. camne ni.. nurse ckp, xpe... kang diorg masuk kan blk.. nurse siap pesan jgn bagi air byk sgt..

aku pun pi la amik air.. suap dia ngan sudu.. dpt la beberapa sudu.. wat basah tekak..
shinichi col.. dia tny kat ne.. aku ckp kat hospital teman atuk.. shinichi ckp sat lagi smpi..
15 minit pastu shinichi smpi.. dok tgk atuk aku.. tny bagai.. pastu dia ajak aku gi tgk kwn mak dia kat ICU.. br pas operate.. aku ok.. sbb pakcik ngan nenek aku da smpi.. sib baik aku kenal ngan diorg.. kalu x segan gak.. pastu br gi opis blk....

selang beberapa hari mak col... bgtau atuk aku makin tenat.. hidup aku da terkejar2.. mana nk sggh hospital.. mana nk gi round petiundi yg byk tu... sabar je laaa... aku gi mana yg smpt jek.. pastu berdesup gi hosp.. smpi jek.. tgk org da ramai.. baca yasin ngan quran.. aku xleh tahan.. menitik air mata..

msj shinichi.. bgtau keadaan atuk.. dia suh sabar & apa2 col dia nant.. shinichi suh gi amik air sembahyang.. pastu baca quran ngan yasin.. aku wat.. tp tersekat sekat la.. ngan sebak pastu suara serak.. mak bgtau.. mak long, mak ngah ngan sume org yg dok jauh da otw blk..
aku mntk izin ngan mak.. kena gi opis jap.. ada keje x settle lagi.. mak ok.. sblm gi.. salam ngan atuk aku tu.. sedeyyy nyaaaaa...

lepas settle sume keje.. aku gi lak bilik gerakan parlimen.. tgk apa yg ptt.. pastu br gi bilik gerakan dun.. tgk ramai org.. ooo.. ada ceramah rupanya.. emm..
late kol 11 adik msj.. dia bgtau atuk aku da otw bwk blk... kira nya da makin tenat.. aku masa tu da pening2 gak lak.. sbb x cukup tdo..

kol 1.. adik aku msj lagi.. dia bgtau atuk br je meninggal.. masa tu air mata aku da makin lebat.. nk blk tp da lewat..
msj shinichi ckp nk blk.. dia suh tggu.. sbb dia ada keje.. dia suh tido sat.. tgk aku da x mcm keruan jek... mata ni xleh nk tdo.. da bengkak la..
lastly.. kol 4 shinichi smpi.. terus bwk aku blk uma nenek.. tgk adik beradik mak tgh baca quran ngan yasin.. aku join skali.. smpi la subuh..

pas subuh.. aku tido 1 jam.. bangun2 jek tgk org da ramai smpi.. aku baca lagi yasin..
lepas diorg da mandi kan pastu kafan, adik beradik aku ngan sedara mara dok cium kali terakhir.. suasana pilu menyelubungi..
lepas solat jenazah selesai.. kami sume mengiringi smpi ke kubur.. adik beradik mak da mula nk wat kenduri mlm nant.. kira nk gi beli brg la..

shinichi msj lagi.. tny mcm mana keadaan aku.. aku ckp ok je.. xde mood la.. dia pun paham...
kiranya pastu.. kitorg sume... smpi demam2 sbb terkejut masa arwah atuk meninggal.. sbb kitorg mmg rapat dari kecik smpi besar.. cucu yg len sume dok jauh2..
al-fatihah utk atuk kesayangan ku.. amin..

Selasa, 24 Februari 2009

anak- anak ku sayang - yasmin & damia....

Nurdamia Farzanah bt Mohd Fakurol
(ada cam muka aku x.. tu la mak dia.. masa ngandung dok kacau2 aku.. dok sakit2 kan hati aku.. tu da terkenan anak nya rupa aku.. hahahaha..)
Nama mama : Nordini Harun
Nama papa : Mohd Fakurol Mustapha
Nur Yasmin Hani bt Mazelan
(yasmin ni mmg da ada rupa iras2 aku.. sbb dari kecik dok rapat ngan aku.. kalu ibu dia marah.. cepat2 gi kat aku... sbb dia tau.. kalu dia nangis ada org pujuk.. kalu gi kat ibu dia... mmg lagi kena marah ada laa...)

Nama ibu : Junida Hani bt Jamalludin
Nama ayah : Mazelan bt Muhamad

malam yang hening....

hye.. da lama blog aku ni terperuk jek tanpa dijenguk.. banyak keje yang hendak diuruskan.. dengan program pu3.. pastu ngan keje opis lagi.. adoii.. tertekan.. weekend ni.. adik nk kawen.. yg no 5 lak tu.. kekadang tensen bila kenang2 kan.. tp da jodoh dia smpi dulu.. pasrah je la..
last 2 days, kakak aku msj.. masa tu lak aku kuar teman pasangan suami isteri ni.. gi shopping.. kakak ckp nk jmpa.. ada hal personal.. aku ckp ok.. rupanya teman dia gi makan.. ngan shinichi pun ada.. mkn lak kan men jauh.. smpi r&r jejantas ayer keroh.. otw nk gi.. br la aku tau knp dia gi ajak aku ngan shinichi.. instict dia dpt rasakan.. kira cam nk korek rahsia la ni ek... huhuhuhu
bila shinichi luahkan perasaan kecewa dia ngan org yang wat dia smpi jadi gini.. air mata aku ni meleleh tanpa di pinta.. da la aku ni mudah sgt nangis.. dia stat cite je.. aku da sok..sek..sok..sek.. dia da pandang jek.. aku tau dia sedih.. tp lelaki kan.. control jek laa..
aku dgr.. beberapa kali kakak aku dok advice dia.. kira dia leh terima la.. alhamdulillah..
aku takut dia leh wat tak elok je... sbb tekanan yg melampau... ngan keje lagi.. ngan masalah tu lagi..
mlm tu aku msj shinichi..
salam dear,honestly, i'm sad when knowing that ur story..so much problm & pressure but as kakak tell u last night, have to take care ur sis be better and juat focus ur work.. dont worry, i'm always support u.. k..