Jumaat, 19 Jun 2015

jangan terlalu baik hati, belum tentu orang akan suka kat kita

salam ramadhan hari ke 2..

kali ni panjang nau tajuk entry..
bukan apa, kadang2 rasa geram sgt2 bila nawaitu kita sering dipandang salah..

Aku pun xtau nk salahkan sape..
Nk salahkan si lelaki ke si perempuan..

Kes 1
Ahad lepas aku ternampk di fb EX wife si L,
si J update ternampk kereta myvinya berada di cheras tanpa ketahui apa2 sedangkan penama kereta adalah si J..
Aku sekadar komen utk tidak lg keruhkan keadaan, tp telah dituju dgn persoalan oleh si J..
Bagaikan aku tahu segalanya, sedangkan si M larikan diri bila aku bertanya.. aku pun xnk amik tau hal korangla, lantakla

Isnin pagi, makwe si L serang aku di fb mengatakan aku bz body..
Alamakkk...
Aku lebih kenal dulu si L dan si J sebelum ko kenal dia, kami dulu da mcm adik beradik, berkongsi apa saja
Tp bila jadik mcm ni, aku kecewa sgt...
Niat ku hanya utk tidak lagi org pandang negatif pada si L... tp lain lak aku dikata nye... aarrghh

Lepas ni.. no moree..
ko pun xtau pakwe ko tu da 5 taun dok x bayau hutang ku lagi..
ada aku ni mcm cetti ke..
kelasss ko kan dikkkk buat akak ko cegini

Kes 2
Pagi isnin jugak aku dpt 1 sms dok suruh aku delete profile pic ig aku sbb ada gambo dia bila dia gatal2 tangan dok google nama penuh dia..
Ni lg 1 aku x phm.. dok paksa2 aku suh delete pic aku tu.
Ko da kenapa..
Kalu aku delete or hide.. aku da x bole nk log on
Dan bila aku buat gak benda tu.. pic muka ko tu stil ada bila ko google nama ko tu gak
Jwpn aku senang, maybe aku like pic konon2 ayu ko tu.. dan kalu ko xnak org tgk pi ko tu, meh tepek blk ig ko tu, aku dislike kan
Bila ko ckp ig ko da delete... hahaha.. sorilah.. x dpt nk tlg
Benda remeh2, malas aku nk layan
Dah tu pandai lak ko nk mengamuk dgn aku
Konon aku sebar2 hal cite ko... tp yg ko dok gatal2 cite dekat bekas laki ko tu apa yg ko msj pd aku.. ko nk tuduh2 aku lak kan..
Sory, no more utk org yg mcm ko tu
Bila mntk tlg, lembut gigi dr lidah
Bila nk marah, terus x nmpk da gigi dgn lidah.. gusi terus

Ko nk bercouple ke, nk bercinta ke, nk ber.. ber.. ke...
Sukati ko la.. ko xde dlm life aku

Mmg sukar utk senangkan hati semua org..
Walau niat kita baik.. tp sering di salah ertikan
Xmo da pandang kiri kanan... maju terus ke hadapan

Rabu, 17 Jun 2015

Salam ramadhan 2015

Alhamdulillah, Ramadhan bertemu kembali..
Moga aku dapat menjalani dengan sempurna, insyaAllah..
Kawal nafsu dan lebih ibadah..

x sabar2 nk bersahur dan berbuka dgn mr.A..
tahun ke 3 berpuasa dgn sidia, apala idaman hati seleranya utk tahun ni. Standby menu plsss..

Air tangan mak + air tanganku,
moga2 gendang gendut tali kecapi,
mr.A kenyang perut ku suka hati (hihihi)

Ahad, 14 Jun 2015

keliru mengerti pasti memahami

kadang2 ku keliru..
kadang2 ku x mengerti..
kadang2 ku x pasti..
kadang2 ku x memahami...

adakah aku perlu pasrah.. 
tapi sampai bila..

org akan nmpk zahirnya aku berisi.. 
tp batin ku makin kurus melidi..


Jumaat, 12 Jun 2015

rindu kat belog ku ini..

salam sume..

da lama sgt tinggalkan belog ni... buan setakat bersawang, berkarat terus da..
sampaikan da terlupa yg rupakan aku dulu ada belog.. huhuhu, sadis sgt kan..

3 tahun ditinggalkan, mcm2 perkara terjadi..

setiap tahun muncul hari baru, aku akan buka lembaran baru..
agar hidup ini sentiasa indah dan bahagia..

ok, mood nk ber belog da muncul balik, nant kita update perkara yang terkini..