Rabu, 26 Mac 2008

masih ku teringat


Salam..


Bulan 4 ni, genapla 1 tahun 7 bulan aku berkhidmat dengan UMNO sebagai Penolong Pegawai Sistem Maklumat.. pejam celik.. sekejap je.. dengan tawa dan air mata.. pelbagai peristiwa pahit dan manis.. team IT Mlk harungi jugak walaupun kekadang perit la jugak..
Masih aku ingat, mula2 dulu masuk team ni, kitorg kena gi kursus kat langkawi 6 hari kat sana.. satu perjalanan yg cukup lama.. masa tu sume masih malu2 nak bersuara... aku smpi sekarang masih ingat, zairi ngadu kat aku.. mabuk laut dia 2 hari baru ilang.. hehehe.. org x pernah naik bot..

Pilihanraya '07
Bulan 1, team IT Mlk kena bertugas kat pilihanraya Batu Talam di Felda Tersang 1.. sebulan kat sana, kami dah macam adik beradik.. baru la aku tau perangai tiap2 sorang budak2 dalam team ni.. bak kata org "tak kenal maka tak cinta".. tapi aku tak la smpi jatuh cinta ngan diorg tu... huhuhu...
Bulan 2 & 3 pilihanraya Machap.. satu dugaan yg cukup teruji.. sbb kitorg kena jaga 1 bahagian 1 petiundi..aku ngan zairi di tugaskan kat petiundi Tebong (yg paling jauh sekali).. 3 minggu kat sana, aku tak pernah balik rumah walaupun hati meronta ronta nk blk.. tapi aku sabarkan diri.. smpi skrg aku still lagi contact dengan kelurga angkat kat sana.. memori yg paling indah la..
Bulan 3 & 4, di Ijok..aku still ingat lagi.. depan mata aku rusuhan berlaku.. takut gak masa tu sbb masa tu dalam van..takut di pecahkan je van tu...huhuhu

Ke sana sini
Lepas pilihanraya, kitorg kena lak gi negeri2 yg panggil team IT Mlk utk ajar diorg cara guna systm.. dari selatan ke utara.. barat dan jugak timur.. penat jgn cakap la.. tapi bila pandang elaun.. kurang skit la penatnya.. sambil ke sana sini.. aku kena gak sediakan data untuk dun ayer molek.. siapkan bilik gerakan diorg.. kalu tak nanti hj Azmi ngan kak asurah asyik bising2 je... tapi yg paling aku tak tahan dengan karenah hj azmi yg cerewet tu... adusss... tapi akhirnya.. bilik gerakan dun tu la yg paling cantik aku tgk dalam bhgn aku.. hehehe
selain tu.. aku kena gak wat latihan IT utk bdk2 pu3 it bhgn aku.. smpi sakit tekak laa... sbb kena bg taklimat straight dari kol 8 pagi sampi 3 ptg... tapi diorg mmg best... kerjasama diorg dah mcm adik beradik... thanks wat k.linda, k.pena dan k.asurah yg byk tlg aku ngan zairi utk taklimat ni.. luv u all..

PRUM 12 '08
Tempoh 3 minggu dari pembubaran parlimen hinggalah ke penamaan calon sampaila ke hari pilihanraya amat mendebarkan dada aku ni... selain dari laptop yg bdk2 ni wat hal yg tak masuk akal, smpi la ke printer yg x leh nk print data.. kalu tak cukup sabar.. mmg nak nangis laa..
aku ke hulur ke hilir ngan motor EX 5 kesayangan aku tu.. kol 2-3 pagi baru blk uma.. takut mmg takut.. tapi aku kuatkan semangat... aku ada gak cuba tdo kat opis 1 hari.. tapi, cukupla.. tak nak lagi tido opis.. TAKUT.. hehehe
mlm sblm p'raya, aku xleh tido.. takut apa akan jadi pada 8.3.08 tu.. tapi alhamdulillah.. semua nya berjalan dengan lancar smpi ke ptg..


Kesimpulannya.. aku amat berterima kasih pada k.emy (bigboss kitorg) sbb byk beri dorongan dan semangat kat kitorg utk menghadapi org2 besar mcm datok2, ketua menteri.. sbb dulu mula2 mmg takut la..hihihi
aku akan merindui saat2 aku bersama team IT
-"zetty (skrg da jd cikgu), along huzaini (pegawai seranta JASA), maisura (suri rumah sepenuh masa), dini, maznah, ag, jun, elli, qda, zairi, wan, k-rol, fairuz, faizul, ee, asri dan fadil.."
walaupun kekadang gaduh smpi masam2 muka.. tapi, biasala.. air di cincang tak kan putus..

AKU SAYANG KORANG......muaahhhh...

Tiada ulasan: